Жълт код за обилни валежи е обявен за 12 области

07:15, 13 юни 18 25 1231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е в сила днес за 12 области. Предупреждението е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

В сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд главно в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места там ще превали и прегърми. В крайните западни райони явленията ще продължат и през нощта срещу четвъртък. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен изток-югоизточен вятър. След обяд ще е горещо, максималните температури ще са от 31 до 36 градуса, на места в низините и малко по-високи, по морския бряг - от 27 до 30 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са от 26 до 29 градуса. Температурата на морската вода е от 22 до 24 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, около обяд ще се развива купеста, до вечерта и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В крайните западни масиви ще има валежи и през нощта срещу четвъртък. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 18 градуса.

В четвъртък и петък в много райони от Западна и Централна България ще има валежи, краткотрайни и интензивни, с локални значителни количества. Ще се развият гръмотевични бури, ще има и градушки.

В четвъртък със северозападен вятър температурите в Западна България ще се понижат, докато на изток, където вятърът ще се задържи от юг-югоизток, ще са все още високи - до 32-35 градуса.

В петък и на изток температурите слабо ще се понижат, но все пак ще остане по-топло от обичайното за средата на юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама