Парче мазилка падна във варненска детска градина, пострадали са три деца

13:05, 14 юни 18 25 654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три деца са пострадали леко, след като парче от мазилката на тавана в градината им е паднало върху тях. Инцидентът е станал в сряда на втория етаж във варненската детска градина „Мир”, която преди година беше основно ремонтирана за 1 млн. лв., съобщи Дарик радио.

След следобедния сън децата са слушали приказка от учителката, когато около 16:00 часа парчето се е отчупило. То е с големина около 2 кв. метра и е паднало върху две момичета и едно момче на 5-годишна възраст от трета група. Те са получили леки охлузвания по главата, ръцете и краката.

На децата веднага е била оказана помощ и са прегледани от медицинска сестра, разказа директорът на градината Елена Иванова. Всички други деца са били изведени от градината и от днес са преместени в други сгради. Те ще останат там, докато приключи неотложният ремонт.

Пострадалите деца са били заведени от родителите си на занятия още на другия ден.

Изпълнител на ремонта е фирмата „Хая - С”. Нейният управител Мартин Станев заяви, че при строителните дейности са спазени всички изисквания и не може да се говори за некачествено изпълнение. Той допуска, че вероятната причина за отчупване на парчето е слягането на сградата. Досега не е имало никакви дефекти след предаване на обекта. Станев добави още, че всички тавани, които са направени по тази технология, ще бъдат премахнати, а разходите ще бъдат за сметка на фирмата.

Шефът на общинската дирекция по образование Лилия Христова заяви, че възложител на извършения преди две години ремонт е ръководството на детската градина. Тя допълни, че ще бъде направено вътрешно разследване и виновните ще понесат наказания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама