Родители разговарят с общината за опасно училище в "Аспарухово" във Варна

09:50, 20 юни 18 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родителите на учениците от начално училище "Васил Левски" в квартал "Аспарухово" във Варна, които сформираха инициативен комитет, ще се срещнат с ръководството на общината. Поводът е повредената конструкция на училището, заради която децата са преместени в други училища, заради това, че оставането им може де е опасно за тях, предава БНР.

Директорът на училището Стела Петрова каза, че наистина ситуацията е сериозна, но поне основите и стените на сградата са здрави. „Проблемът е в покривната плоча – не е изпълнена конструктивно правилно. Тази плоча натежава и е страшно. Отводнителната система е изградена абсолютно не правилно и водата нахлува в сградата отвсякъде“, обясни тя.

Георги Георгиев, който е председател на инициативния комитет на родителите, е категоричен, че отстъпване от искането децата да се върнат в своето училище, няма да има.

„Ние като родители искаме да получим и план за действията, които общината ще предприеме, за може на 15-и септември училището да отвори врати и децата да бъдат в безопасна сграда, в човешки, цивилизовани, европейски условия. В момента, в който дадем крачка назад, ще минат не една година, ще минат пет години. Тогава възстановяването на сградата ще бъде икономически нецелесъобразно и училище с десетки години традиция ще бъде убито“, коменитра Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама