Родителите на учениците от начално училище във Варна настояват за ремонт на сградата

09:35, 21 юни 18 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родителите на учениците от начално училище „Васил Левски“ в квартал „Аспарухово“ във Варна, които сформираха инициативен комитет, ще се срещнат днес с ръководството на общината, предаде БНР.

Поводът е, че от половин година сградата на учебното заведение  е празна, децата са преместени в други училища, защото оставането им там е опасно. Покривът не е изграден правилно, както и отводнителната система. Сградата беше открита през декември 2011 г. и от самото начало се появяват течове, както и пукнатини по фасадата.

Директорът на училището Стела Петрова каза, че наистина ситуацията е сериозна, но поне основите и стените на сградата са здрави.

„Проблемът е в покривната плоча. Не е изпълнена конструктивно правилно. Тя натежава тази плоча. Страшно е, да. Ще бъде предложен ремонт, а може да бъде изграден скатен покрив. Отводнителната система е изградена абсолютно неправилно и водата нахлува в сградата отвсякъде“, каза той.

Бащата на Теодора - Георги Георгиев, който е председател на инициативния комитет на родителите, е категоричен, че отстъпление от искането децата да се върнат в своето училище, няма да има.

„Първото, което ние като родители искаме, е да получим план за действията, които Общината ще предприеме, спешните действия затова на 15-и септември училището да отвори врати и децата да бъдат в безопасна сграда, в човешки, цивилизовани, европейски условия. Ако има желание, има начини. В момента, в който дадем крачка назад, ще минат не една година, ще минат пет години. Тогава просто възстановяването на сградата ще бъде и икономически нецелесъобразно и училище с традиция на десетки години просто ще бъде убито“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама