Местят децата от НУ "Васил Левски" в Морската гимназия във Варна

14:25, 21 юни 18 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Децата от Начално училище „Васил Левски“ в квартал Аспарухово да бъдат преместени в Морската гимназия, това предложиха от общината на протестиращите родители, които днес се срещнаха с кмета Иван Портних и представители на администрацията. По време на срещата напрежението ескалира, след като родителите заявиха, че не са съгласни с този вариант, защото не искат малките им деца да учат заедно с големите ученици в Морската гимназия, предаде БНР. 

Протестиращите продължават да настояват началното училище да отвори отново врати в началото на следващата учебна година. Според кметската администрация, това не е възможно. 

Зам.-кметът Христо Иванов съобщи, че следващата седмица ще бъде подписан договорът с проектантите, след това ще бъде обявена обществена поръчка за избор на фирма, която да извърши ремонта. Договорът с нея ще бъде подписан на 30 октомври, а самият ремонт трябва да приключи до края на годината.

Напрежението сред протестиращите родители обаче остава, те ще излъчат свои представители, които да контактуват с общината и да следят как се извършват ремонтите. 

От половин година сградата на начално училище „Васил Лвески в квартал „Аспарухово” е празна, децата са преместени в други учебни заведения, защото оставането им е опасно. Покривът не е изграден правилно, както и отводнителната система. От общината са сезирали за случая Районната прокуратура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама