Варна отбелязва Международен ден на олимпизма с редица спортни прояви

18:10, 22 юни 18 / Спорт 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варна ще отбележи Международният ден на олимпизма,а 23 юни, с турнир по кросфит, плажен футбол и кросово бягане за ученици. Събитията са организирани от варненски клубове, спортни организации и са със съдействието на Община Варна.

За трета поредна година над 160 атлета от цяла Европа, разделени в 7 категории ще мерят сили в Кросфит Varna Throwdown. Състезателите ще бъдат подложени на двудневен тежък физически тест за сила и издръжливост  в дисциплините бягане, плуване, гребане, вдигане на тежести, скачане, гимнастически упражнения и други.  Фестивалът ще стартира на 23 юни от 8,00 до 10,30 ч. с атрактивни плажни дисциплини и ще продължи от 11,30 ч. на специално изградена арена в Морската градина, под Пантеона.  
 
Турнир по плажен футбол ще се проведе от 10,00 ч. на игрището за плажен футбол на плажа в Аспарухово. Участие в турнира ще вземат отбори от ПФК „Черно море“, ФК „Спартак 1918“ и ФК „Олимпик“.

Традиционното кросово бягане на ученици от Спортно училище „Г. Бенковски“ ще се проведе по Алеята на Олимпийската слава в Морската градина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама