Паркът в Девня се сдоби с нови придобивки (СНИМКИ)

15:55, 21 юни 18 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централният парк на Девня се сдоби с алея с паважна настилка и още нови придобивки, които бяха финансирани от „Девня цимент“ АД, след като новият изпълнителен директор на завода Аксел Конрадс и кметът Свилен Шитов постигнаха споразумение за дългосрочно сътрудничество.

Паветата са наредени върху площ от близо 400 кв. метра по протежението на обособената пешеходна ивица между входната арка и сцената, както и около нея. С паваж беше запълнено и пространството между пейките за публиката.

Работници на строително-ремонтната фирма разшириха броя на седящите места пред сцената. Нови пейки бяха поставени и напречно на сега съществуващите, както и по протежението на изградената алея.

За сметка на индустриалния гигант бяха монтирани осветителни тела, а днес предстои да бъдат поставени и камери за видеонаблюдение. Тротоарните плочки пред входната арка бяха подменени.

Ремонтно-обновителните дейности трябва да приключат на 23 юни – ден преди датата на организирания от Община Девня танцов фестивал „Фолклорна палитра“, на който „Девня цимент“ стана официален спонсор. За сметка на завода бе закупена и паркова мебел, тип „макари“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама