Световноизвестен руски ансамбъл изнася концерти у нас (СНИМКИ)

20:30, 25 юни 18 / Култура 25 549 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световноизвестният руски ансамбъл "Александров" от 120 музиканти, певци и танцьори, ще изнесе четири впечатляващи концерта - във Варна - на 26 юни, Бургас - 27 юни, Пловдив - 28 юни и в зала на  НДК на 29 юни.

Александровци идват у нас веднага след тържествения си концерт на площада до храма "Св. Сава" в центъра на Белград. Те са гости там по повод откриването на Мемориал, издигнат в памет на любимите на сръбската публика музиканти - членове на ансамбъла, загинали при авиокатастрофата в Сочи преди година и половина. Част от ансамбъла е била на специална среща с  президента на Република Сърбия.

"Александров" пристига у нас с нов състав и нова програма, посветена на 90-годишнината от създаването му. Българската аудитория ще чуе част от класическия репертоар от военни песни като "Священная война", "День победы", "Катюша", както и стари руски романси като "Очи Черние", "Дорогой длинною", "Смуглянка", "Вдоль по Питерской" и други. Зрителите ще се наслаждават и на прекрасни руски танци - казочоци, танц със саби и др. Сред солистите е и известният по цял свят Вадим Ананиев, който е най-добрият изпълнител на популярната песен "Калинка".

Ансамбълът пътува с огромен реквизит и множество пъстроцветни костюми. Придружавани са от три тира с техническо озвучаване и въздействащо осветление. Артистите държат изключително много на високото равнище на изпълнението. Те с нетърпение очакват срещите с българската публика  и ще дадат на най-доброто от себе си на предстоящите концерти.

Навсякъде по света Академичният ансамбъл за песни и танци на Руската армия, носещ името на своя основател на Александър В. Александров, се смята за една от марките, славещи Русия, каквото са Болшой театър, Ермитажа, Третяковската Галерия, Диамантения фонд на Московския Кремъл. Участниците в Ансамбъла напълно го заслужават със своята уникалност и брилянтни творчески умения.

Билети за концертите са продават в системата на Ивентим - на www.eventim.bg и на касите на бензиностанции ОМВ, книжарници "Ориндж", както и на касите на съответните зали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама