Варна води с брой издадени разрешителни за строеж

15:25, 25 юни 18 25 707 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С около 200 хил. кв.м. разгъната застроена площ (РЗП) ще се увеличат имотите във Варна в последната една година. Само към днешна дата от община Варна са дали разрешения за построяването на 120 хил. кв.м. РЗП, а други 83 хил. кв.м. РЗП са в процес на изграждане. Това съобщи днес Ростислава Миланова, мениджър продажби на една големите имотни агенции в рамките на дискусия за състоянието на имотния пазар във Варна, предаде БНР.

Бъдещото ново строителство е предимно за жилищни нужди. Едва около 10 на сто от него е с бизнес насоченост и то за малки бизнеси – автосервизи, търговски обекти. Чисто индустриални площи почти не се изграждат в момента във Варна.

Според статистиката, през тази година Варна води с брой издадени разрешителни за строеж. Ръстът е с около 20 процента, спрямо първото полугодие на 2017 г. 

В последно време се наблюдава тенденцията да се купуват жилища само по картинка. Това коментира главният архитект на Варна Виктор Бузев. По думите му, това създава рискове за купувачите. Този процес има нужда от регулация, затова купувайте имоти след издаване на разрешително за строеж:

Главният архитект Виктор Бузев, който поясни, че всеки понеделник има приемен ден и е готов да посъветва всеки бъдеща купувач. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама