Десетки хиляди варненци се забавляват на фестивала Варна Мези (СНИМКИ)

15:20, 07 юли 18 / Култура 25 1010 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Между 7 и 10 хиляди варненци посещават Варна Мези дневно, каза Георги Енчев – организатор на Фестивала. Тази година събитието има патриотична кауза и отделя специално внимание на децата в дневната си програма.
 
С Варна Мези „пътуват“ мобилно читалище и музей за българска история с автентични оръжия, носии, исторически документи и други артефакти.
 
Над 500 деца от школи по изкуствата, частни занимални, детски градини и др. посетиха вчера читалището, където Ивайло Шопски им изнесе открита беседа и урок по патриотизъм. След това си припомниха правилата за безопасно движение в „Училището за юнаци“ и участваха в състезателни игри и забавления със специални награди.  
 
И тази година Варна Мези  е комбинация от големи музикални концерти, спортни и кулинарни събития, в това число зона за семейства, мини лунапарк, детски атракциони, турнири по: футбол, баскетбол, табла и белот, улични уроци по български фолклор, множество спортни състезания в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави.
 
За пръв път събитието поставя като акцент в програмата и цялостната си визия патриотизмът и любовта към българската история и култура.
 
Посетитвелите се пренесат назад във времето в специалния фотокорнер, където се снимат с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони.
 
Фестивалът Варна Мези се провежда във Варна до 8 юли, включително, когато е и концерта на голямата звезда на Сърбия Бобан Здравкович. А тази вечер (събота) от 20 часа е концерта на  Криско.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама