Издирван от 8 години с европейска заповед крадец на злато остава в ареста във Варна

15:35, 13 юли 18 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и задържа под стража издирвания от 8 години Сюлейман С., обвиняем за кражба в особено големи размери, представляващ особено тежък случай, като престъплението е било извършено в условията на опасен рецидив, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът е издирван с европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура във Варна. Задържан е бил в Дания, чиито съдебни власти са разрешили предаването му на българските власти с цел провеждане на разследване на Окръжния следствен отдел по досъдебно производство, водено срещу него и други лица.

59-годишният българин е бил привлечен задочно като обвиняем за кражбата на златни накити от частен дом в Долни чифлик, извършена на 25 юли 2010 г. от петима, след предварителен сговор и чрез използването на МПС и техническо средство. Стойността на откраднатите златни накити възлиза за 196 392 лева, което представлява особено големи размери, като случаят е особено тежък. Наказанието за престъплението по член 196а от НК предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Издирваният Сюлейман бил установен и задържан с европейска заповед за арест преди няколко години във ФРГ. Съдът в Бремен обаче отказал да го предаде на българските съдебни власти, като се позовал на лошите условия във варненския затвор. Обвиняемият е осъждан седем пъти.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Сюлейман С., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама