Девня се включи в кампания "7 каузи" да дарения на хранителни продукти

19:35, 18 юли 18 25 750 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да помогнат на бедни и самотни възрастни хора от малките градчета и села – около тази идея се обединиха във facebook доброволци от цяла България, които нарекоха благотворителната си кампания „7 каузи“ и до момента са разкрили над 10 пункта за дарения на хранителни продукти в страната. 

Девня е един от двата града във Варненска област, където всеки съпричастен с нелеката съдба на възрастните хора може да дари пакетирани дълготрайни продукти като боб, леща, олио, захар, макарони, консерви и др.  

Зад хуманитарната инициатива в индустриалното градче стои Силвия Иванова, а дарителският пункт се помещава в бившия офис на Първа инвестиционна банка в сградата на общинската администрация. Там се приемат дълготрайни хранителни продукти в делничните дни от 14 до 18 часа. За всяко дарение се съставя приемо-предавателен протокол в два екземпляра, в който се записват имената на дарителя и милостинята, която е дал. 

Целта на доброволците е да раздадат хранителните продукти на пенсионери, изпаднали в тежко социално положение. Това ще се случи през септември след щателно проучване на населението, обясни Силвия Иванова. Преди това младата девненка ще разговаря с кметове и кметски наместници в региона, които би трябвало да познават добре хората от съответното населено място, както и да са наясно имат ли деца и роднини в чужбина, на чиито помощи разчитат. „Идеята е да помогнем на хора, които наистина се нуждаят от тези продукти, за да изкарат зимния сезон“, обясни Иванова.  

Всички хранителни продукти, събрани в пунктовете във Варна и Девня, ще бъдат раздавани на пенсионери само на територията на Варненска област, а амбицията на доброволците е помощта да не бъде еднократна. Затова, ако кампанията се окаже успешна, те планират да учредят хранителна банка, в която целогодишно да се събират продукти от първа необходимост за крайно нуждаещи се възрастни хора.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама