Прокуратурата събира нови доказателства за варненските надзиратели

09:30, 20 юли 18 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата най-вероятно ще поиска постоянна мярка задържане под стража на тримата надзиратели от варненския затвор, които са пускали един от затворниците в нерегламентиран отпуск. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред БНТ.

Засега няма доказателства дали надзирателите са получавали подкуп за услугата. Ако това се докаже, ще им бъдат повдигнати още обвинения, каза още Арнаудова.

В момента се събират доказателства дали лишеният от свобода е извършвал престъпления, докато е бил извън затвора. Основните и начални обвинения към надзирателите са за престъпления по служба с цел набавяне облага за другиго, тоест за лишения от свобода, обясни говорителят на главния прокурор.

Арнаудова коментира и искането на Турция за екстрадиране на четирима гранични полицаи, с които главният прокурор разговаря вчера. По думите на говорителя, европейският съд се е произнесъл с решение, че българската държава е провела едно обективно разследване и няма извършено престъпление от граничните полицаи.

Екстрадиция няма да се осъществи, категорична е Арнаудова. България няма да предава свои граждани на чужда държава, страната ни е подписала с особено мнение конвенцията за екстрадиция и освен това е взето окончателно решение от нашите власти, допълни говорителят на главния прокурор.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама