Филмови прожекции на девет атрактивни локации стартират във Варна

19:00, 05 авг 18 / Култура 25 573 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 10 до 26 август 2018 във варненските квартали ще бъдат прожектирани 9 филма на вече превърналите се в традиционни места за това – Парка в кв.”Владиславово”, Амфитеатъра в кв.”Младост”, двора на у-ще „П.Волов” във „Виница”, поляната до бл.27 в кв.”Чайка”, двора на училище „Ангел Кънчев” в Цветния квартал, игрището в кв.”Левски”, стълбите под паметника в кв.”Бриз”, Ботевата градинка и парка в кв.”Аспарухово”.

Филмовата програма включва едни от най-добрите заглавия от българското и световно кино през последните години.
Българските филми са „Дъвка за балончета”, „Летовници”, „Революция Х” и „Привличане”, а световните заглавия, с които ще можете да се забавлявате са „Операция „Златна раковина” (Испания), „Да обичаш Пабло” (Испания, България), „Перфектни непознати” (Италия), „Племето” (Испания) и „Отвличане”(САЩ).
Прожекциите от филмовия маратон започват в 20:30 ч, входът е свободен. Препоръчва се да заемете места пред екрана по-рано и да си носите нещо за сядане.

„Вярваме,  че обстановката, в която преживявате филма, е толкова важна, колкото и самия филм” – казват организаторите, на които можете спокойно да се доверите, тъй като в последните 5 години проектът им се превърна в едно от най-обичаните летни събития в града.

„Лятно Кино” е най-популярният формат за кино на открито в България. Прожекциите следват една проста формула: класически филм на голям екран в неповторима обстановка – градски пространства, паркове, градини, исторически забележителности, плажове, фестивали. Проектът съчетава добре познатото старо усещане от кино на открито със съвременни екрани, цифрови проектори и специално приспособено звуково оборудване.
Проектът се провежда с финансовата подкрепа на Фонд "Култура" към Община Варна.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама