Варненското с. Константиново излиза на протест заради дупките по улиците (СНИМКИ)

08:30, 03 авг 18 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Живеещите в село Константиново си събират на мирен протест пред сградата на Община Варна. Те протестират за това, че улиците в селото все още не са ремонтирани, въпреки съобщенията по медиите, че ремонт е извършен.

Жителите на селото настояват още за укрепване на изровеното след наводнението от 2016 г. отводнително дере на селото. Те опровергават твърденията на общината, че дерето на селото се почиства редовно. По техни думи това е правено само веднъж през 2017 г.

Протестиращите искат още изграждане и възстановяване на неремонтираната от години и напълно разбита след наводнението инфраструктура – улици и мостове, както и изграждане на мръсна канализация в селото.

Писмо от омбудсмана Мая Манолова до община Варна подкрепя исканията на протестиращите като основателни. В него се иска от кмета Портних да проучи проблемите и да се ангажира със срок за разрешаването им.

За ремонт на уличната мрежа в с. Константиново са отпуснати 150 000 лева - три пъти повече отколкото през миналата година, по данни на Т. Тимов – нач. отдел „Инженерна инфраструктура” към Община Варна. От общината съобщават, че ремонт е извършен между 26 и 31 юли. Протестиращите обаче наблягат, че 28 и 29 са били неработни и че на практика ремонт липсва.

„Ремонтът на уличната мрежа започна всъщност два дни след подадено от наша страна уведомление до Община Варна за насрочен протест на 03.08.2018 г. и само ден след получено писмо от Мая Манолова. Т.е. ремонтът на уличната мрежа“ (кърпежът на дупките – б.а.) няма нищо общо, нито със същността на проблема, нито предвид няколкогодишните ни напразни усилия да бъдем чути, е плод на добра воля или някаква форма на управленска далновидност", коментира Марин Урумов – председател на инициативен комитет с. Константиново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама