Младежи от Варна се включват в живи форми на работа

11:40, 07 авг 18 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежи от Варна се обучават в предприемачество. Това са лица на възраст от 15 до 29 години. Те се включват в живи форми на работа - работни и презентационни срещи, и индивидуални консултации, и ролеви игри. Целта е да бъдат мотивирани към решаването на проблемите на съвременния свят, чрез креативност, предприемачество и отношение към опазването на околната среда, и др.

Лектори  и презентатори са доказани имена - Жасмина Кирова, тренер-консултант, експерт по предприемачество и креативни идеи, Георги Георгиев - тренер-консултант, методологически ръководител, както и доброволци.

По време на форумите се използват съвременни и модерни методики за неформално образование. Лекторите чрез иновативни подходи мотивират участниците към положително отношение към заложените приоритети. Проектът е инициатива на Младежки информационен доброволчески център - Варна, и се провежда с финансовата подкрепа на община Варна, по програма Младежки проекти 2018 година на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт". Голямата цел е привлечените младежи да станат достойни граждани не само на Морската столица на България, а и на държавата, Европейския съюз и света, да бъдат преки участници в обсъждането на плановете за бъдещето.

Ще се реализира и социологическо изследване, което да стане база и да дава полезна информация на специалистите в община Варна, както и на други организации, относно мотивацията на младите хора към предприемачеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама