Започна записването на отборната градска игра "Шеметна Варна". То се провежда за осма поредна година и това лято ще бъде на 25.08 под надслов ''Уга-буга''.

В "Шеметна Варна" отбори от трима и четирима души премерват сили срещу останалите участници като преминават през дузина пунктове, разпръснати из Морската градина, и изпълняват заданията на тях. Целта на играта е да се открие финалът, а най-добре представилите се отбори вземат награди.

Състезанието е подходящо за хора на възраст 18-40 години. Заданията по пунктовете са от различен тип: физически, логически, за креативност и добра комуникация. Чрез успешното изпълняване на дадено задание, отборът получава парче от крайния пъзел, който разкрива къде е финалът, предаде БНР.

''Шеметна Варна'' започва като проект на Ротартакт клуб ''Варна-Евксиноград'' и се организира изцяло на доброволчески начала. Таксата за участие е 5 лева на участник, а събраните пари отиват за организиране на състезанието и осигуряване на награди за победителите. Състезанието се организира и с подкрепата на спонсори, които осигуряват награди за победителите, материали по заданията и почерпка за награждаването. Тази година сред спонсорите са Регионалната библиотека ''Пенчо Славейков'', BulMag, Dance Club Amor и Студио 21.

Записването за участие става тук, а повече информация за състезанието може да намерите и във Facebook– където към момента 800 човека са проявили интерес към събитието.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно