Хилда Казасян и Васил Петров гостуват в Летния театър

14:20, 13 авг 18 / Култура 25 947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на музикалното „Варненско лято“ избрани вечно свежи песни на Вили Казасян ще прозвучат на откритата сцена в един приятно носталгичен концерт, който ще върне атмосферата на добрите стари времена.

Чаровната и обичана от варненската публика Хилда Казасян влиза в програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ 2018 с един много специален проект, който ще стопли сърцата на зрителите. Концертът „С музиката на Вили“ гостува в поредицата „На границата с класиката“ днес, 13 август от 21 ч. Той е почит към легендарния баща на Хилда - Вили Казасян и ще се превърне в една приятно носталгична вечер сред зеленината на Летния театър с полъха на добрите стари времена.

Партньор на певицата във вокалите ще е Васил Петров – също ценен от публиката артист с постоянен стил и доказана класа. Песните на Вили Казасян ще прозвучат в аранжимент за голям оркестър със Симфоничния оркестър на Варненската филхармония под палката на Борислав Йоцов. В проекта участват и други трима ярки артисти – Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов.

Вили Казасян е композитор, диригент, джазмен, оставил своя следа в естрадната, филмовата и театрална музика от 60-те до 80-те години на ХХ век. Дебютира през 50-те години като пианист в „Джаза на младите“, свири в Естрадния оркестър при Сатиричния театър, а по-късно и в Естрадния оркестър на КТР, в който от 1965 г. е диригент. Автор на детски песни, филмова и театрална музика, телевизионни и радио мюзикъли. Вили Казасян има значителен принос за развитието на фестивала „Златният Орфей“ и телевизиянния конкурс за естрадни певци „Мелодия на годината“. Основател на вокалните състави „До-ре-ми-фа“ и  „Студио В“, той става много популярен с радио предаването „Тромбата на Вили“.

Билети онлайн: https://fccvarna.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%82/68952a5a1161eca104af3d65c63f0d25

Билети за събитията от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за „Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията  - на място преди събитието.

ММФ „Варненско лято“ 2018 се организира от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „Добри Христов“ и със съдействието на Градска художествена галерия " и Италианския културен институт. Фестивалът се реализира с подкрепата на „Солвей Соди“, „Кока-Кола България“, „А1“, „Фрапорт“, хотелите „Капитол“, „Черно море“, „Модус“ и "Графит", клуб „Ментол“, пиво „Гларус“. Медийни партньори на фестивала са БНТ, РТВЦ Варна, БНР, Радио Варна и Moreto.net.

Още за програмата на фестивала: http://varnasummerfest.org/search_program_current_bg.php?page=event_search&esID=44

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама