Варна празнува

08:15, 15 авг 18 25 1270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варна ще посрещне своя празник - 15-ти август - Свето Успение Богородично, с богата програма. Събитията са организирани от Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия. Точно в 9 ч. ще започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“. В 10:30 ч. ще бъде тържествено издигнат флагът на града, след което ще започне литийното шествие с чудотворната икона на Света Богородица.  

За децата на сцена „Раковина“ от 10:30 ч. е предвиден спектакълът „Джобни чародейства" на Мануела Саркисян, в 11:30 ч. ще се открие специално ателие за изработване на кукли, с водещ Мария Банова, а от 19 ч. следват забавни минути с Богдан Томов. За любителите на народната музика от 17:30 ч., също на сцена „Раковина“, ще свири гайдарският оркестър „Диньо Маринов“ при НЧ „Васил Левски 1945“. От 20 ч. е традиционният концерт на пл. "Независимост", със солисти и оркестър на Държавната опера, под диригентството на Мартин Пантелеев.

В 20 ч. в Летния театър ще започне церемонията по връчване на почетни звания и отличия на Община Варна, след което програмата ще продължи с концерт  на Михаил и Кристина Белчеви и фолклорните ансамбли „Варна“ и „Тракия“ – Пловдив. 

21:00 е началният час на концерта в свободната зона на пристанището. В него ще се включат музикалното поп дуо „Моранди“ от Румъния, Славин Славчев и групата Julian’s Laughter, Атанас Колев, Папи Ханс, Виктория Георгиева, 100 кила, Дийп зон прожект /Deep Zone Project/ и Орлин Павлов. Около 23,20ч. ще започнат празничните илюминации.

По повод празника от 10.15 ч. до около 11.00 ч. ще бъдат затворени за движение пл. „Св. Св. Кирил и Методий”; бул. „Христо Ботев“ – от кръстовището с ул. „Кракра“ до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”; бул. „Мария Луиза“ – от кръстовището с бул. „Вл. Варненчик“ до кръстовището с ул. „Шипка“; бул. „Вл. Варненчик“ – в частта от кръстовището с бул. „Съборни“ до кръстовището с бул. „Мария Луиза“. От 6 ч. сутринта ще бъде преустановено движението на автомобили по ул. „Вълноломна” до приключване на събитията на 16.08.

Днес „синята зона“ няма да функционира. Безплатен за ползване от гражданите ще бъде и общинският паркинг до жп гарата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама