Осъдиха на затвор и глоба наркодилър във Варна

16:15, 15 авг 18 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само 7 дни, след като е било образувано досъдебното производство срещу наркоразпространителя на марихуана и кокаин Християн П., той вече е с осъдителна присъда. Разследването е приключило в изключително кратки срокове благодарение на професионализма и усърдието на разследващите под постоянното и активно ръководство на наблюдаващия прокурор в Окръжната прокуратура във Варна.

Обвиняемият за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества се отказал от разглеждане по общия ред на наказателното дело срещу него за деяние по член 354а, ал. 1 от НК и сключил доброволно споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което състав на Варненския окръжен съд одобрил.

Освен наказанието лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изтърпяване е било отложено с 5-годишен изпитателен срок, Християн трябва да заплати глоба в размер на 5000 лева. Със споразумението, което е със сила на присъда и е окончателно, са отнети в полза на държавата телефони „Айфон“ и „Алкател“ и парична сума от 3540 лева, придобита от престъплението, за което младият мъж се е признал за виновен.

На 3 август тази година у Християн са намерени и иззети 0,54 грама марихуана и  50,6 грама кокаин. Стойността на наркотиците възлиза на 11 082 лева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама