Над 300 са свободните места за завършилите седми клас във Варна

14:55, 20 авг 18 25 1069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 300 са свободните места за прием на ученици след завършен седми клас във Варна, съобщи Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Варна. Тя допълни, че свободните места в учебните заведения са публикувани на интернет страницата на РУО – Варна, като за всяко училище са посочени сроковете, в които учениците могат да кандидатстват, съобщава ''Фокус''.

Венцеслава Генова посочи, че свободните места след третото класиране са били над 400, но прием се осъществява непрекъснато и информацията за свободните места в училищата се променя ежедневно. Обявените свободни места са след оптимизация и преструктуриране на паралелките за прием след седми клас, като максималният броя на учениците в една паралелка може да бъде 26, но тя може да съществува и с по-малък брой ученици.

Генова обясни, че в момента се осъществява децентрализиран прием по реда и условията на директорите на съответните училища за попълване на свободните места в паралелките.

Учениците от закритите паралелки са пренасочени към такива, в които има записани над 18 ученици. В професионалните гимназии има и слети паралелки, както е било и през предходни години – две специалности в една паралелка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама