Магистратите трупат солидни спестявания

15:28, 16 юни 15 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В сравнение с министрите магистратите декларират солидни суми в банки, но също и немалки кредити, за миналата година. Това става ясно от публикуваните от Сметната палата имотни декларации на лицата, заемащи висши държавни длъжности.

Главният прокурор Сотир Цацаров е увеличили спестяванията си спрямо 2013 г. с над 40 хил. лв. и вече със съпругата му разполагат с близо 182 хил. лв.

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е наследил 1/6 от два апартамента, гараж, магазин и парцел в София, както и два автомобила. Той разполага и с над 24 хил.лв. от заплати, лекторски възнаграждения и наследство.

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев е купил мотопед и мотоциклет за около 11 хил. лв. Заедно с жена си двамата са се сдобили с апартамент в София за 88 хил. а след това са го прехвърлили възмездно за над 136 хил. лв. Те декларират и над 240 хил.лв. на влог.

Градският прокурор на София Христо Динев има кредитна карта с лимит 20 хил. лв.. а съпругата му - 65 хил. лв. от продажба на дялове.

Васил Петров, който е член на ВСС и председател на дисциплинарната му комисия, който също така е баща на жената, от която Пеевски има дете, има спестявания в евро и левове заедно с жена си за над 14 хил. лв.

Председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров, който от скоро е член на Националния съвет по антикорупционни политики, си е купил с кредит автомобил за близо 40 хил. лв.

Конституционният съдия Благовест Пунев си е купил апартамент, таван и изба за над 124 хил. лв. със средства от заплата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама