Вторият етап на водния цикъл в Исперих завършва до края на октомври

15:58, 16 юни 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вторият етап на интегрирания проект за водния цикъл на Исперих завършва до края на октомври. Това е съобщил по време на пресконференция Кирил Дойчинов от Звеното за изпълнение на проекта, информират от пресцентъра на общината.

На пресконференцията са присъствали кмета Бейсим Басри, председателят на Общинския съвет в Исперих Гюнел Мюсреф, Галя Тодорова от Звеното за изпълнение на проекта, общински съветници и представители на фирмите ангажирани с изпълнение на дейностите.

Дойчинов е разяснил, че община Исперих е подписала анекс за удължаване срока на проекта и крайната му дата за завършване става 31-ви март 2016 г., а втория етап трябва да завърши до 31-ви октомври 2015 година. До тогава 41 километра канализационна мрежа и 190 броя дъждоприемни шахти ще бъдат изградени. 13.5 километра от водопреносната мрежа ще се подменят с нови. В момента тече и реконструкция на Пречиствателната станция за отпадни води.

На въпрос кога ще се оправи асфалтовото покритие по ремонтираните трасета Кирил Дойчинов е заявил, че за това е добре да се изчака завършването на втория етап, а най-добре ще е да се намери финансиране за цялостна подмяна на пътната настилка чрез нов проект, с който да се решат инфраструктурните проблеми в града.

Изпълнител на инженеринга е дружество по ЗЗД „Исперих инженеринг“ гр. София, в което влизат фирмите „Кристална вода“ АД, „Понсстройинженеринг“ ЕАД, „Водстрой 98“ АД, „Инвестиционно проектиране“ ЕООД и „Пема груп“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама