Габриела Данкова от Разград е включена в националния отбор по бадминтон до 13 г.

16:10, 16 юни 15 / Спорт 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Габриела Данкова от Спортен клуб „Бадминтон”-Разград е включена в националния отбор по бадминтон до 13 години, съобщиха от клуба. 

Квотата е спечелена на проведените в края на миналата седмица в Стара Загора квалификации за определяне състава на националния отбор по бадминтон за момчета и момичета до 13 години.

 В надпреварата са  участвали осемте най-добри състезатели при момчетата и десетте най-добри момичета, като само първите четири влизат в състава на националния отбор.

От Спортен клуб „Бадминтон”-Разград покани за участие в квалификациите са получили Иван Светломиров и Габриела Данкова, съобщи президентът на клуба Цветан Танев.

Системата на провеждане е била ,, всеки срещу всеки”. Само липсата на игрови опит при такива тежки квалификационни турнири не е позволил на Иван да стигне до националния тим.

Най-перспективната състезателка но област Разград за 2014 г. Габриела Данкова и този път се е представила блестящо. В изиграните девет срещи е допуснала само една загуба, което за втора поредна година й осигурява място в националния отбор.

Сега младите ни бадминтонисти продължават подготовката си за участие в Балканското първенство от 3 до 5 юли в Букурещ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама