Основно ремонтиран път ще свързва селата Бохот, Тученица и Радишево с главни артерии

16:26, 16 юни 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Плевен изготвя идеен проект за основен ремонт на участъка от разклона при с.Брестовец-Бохот-Тученица-Радишево-Гривица, чрез който селищата ще бъдат свързани с пътя Ловеч-Плевен и с пътя София-Русе. Предвид строителството на АМ „Хемус” по този начин ще бъде осигурен обходен маршрут, който ще отклонява трафика извън Плевен, съобщават от пресцентъра на Общината.

С проекта ще се кандидатства по линия на трансграничното сътрудничество „Румъния - България” 2014-2020 г. Новината е била съобщена от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков по време на срещите му с жителите на трите кметства вчера и след посещение в румънския град Крайова, където със своя колега са обсъдили възможности за реализация на съвместни европейски проекти. В срещите са участвали председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов и общинските съветници Диана Данова, Пенчо Дреновски и Станислав Иванов.

В трите населени места е било отчетено изпълнението на Бюджета на  Община Плевен за 2014 год. и за изминалите месеци от настоящата, както и са били изслушани мненията на хората за приоритетите за благоустрояване на селищата.

Един от главните проблеми за жителите и на трите села са честите аварии на ВиК-мрежата и липсата на ремонти на уличната мрежа след отстраняването им. Проф. Стойков се е ангажирал да проведе разговори по този повод с управителя на ВиК-дружеството.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама