Ще проверяват за непълнолетни шофьори в Търговищко

16:34, 16 юни 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три деца на възраст от 6 до 17 години са пострадали при катастрофи от началото на тази година в област Търговище, отчетоха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. И в трите случая те са били пътници в автомобилите и не са използвали обезопасителни системи. Данните бяха оповестени при старта на традиционната акция по безопасност на движението „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, която се провежда ежегодно на територията на цялата страна и е насочена към ограничаване на причините и условията за пътно-транспортни произшествия с подрастващи през лятната ваканция.

Целта  й е да се намали броя на пътните инциденти, при които потърпевши са деца, като се има предвид, че през летния период се увеличава използването на двуколесни пътни превозни средства, управлявани от подрастващи, и е завишен рискът от пътни инциденти с участието на пешеходци в различни възрасти, в това число и на деца, оставени без родителски надзор

"Изводът, който се налага е, че неизползването на обезопасителни колани, особено на задните седалки, на обезопасителни системи за деца и защитни каски от водачите и пътниците на двуколесни моторни превозни средства се явява съществена причина за травматизма при водачите или пътниците", обявиха от полицията.

От там допълниха, че до края на месеца в област Търговище ще бъде проведена специализирана полицейска операция по безопасност на движението с насоченост управление на автомобили  след употреба на алкохол или без притежаване на нужната правоспособност, използване на колани от шофьорите и пътниците, отнемане предимство на пешеходци, като ще се акцентира върху управлението на моторни превозни средства от непълнолетни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама