Мъртва риба изплува в река Тополовска

16:49, 16 юни 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спешна проверка по сигнал за мъртва риба в река Тополовска край село Дълбок извор извършиха експерти от РИОСВ – Пловдив, Басейнова  дирекция и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда.

Сигналът е в понеделник вечерта, поясниха от екоинспекцията в Пловдив. Установено е, че по протежението на реката на две места има маломерни мъртви рибки. Не са констатирани точкови източници на замърсяване, както и заустване на отпадъчни води. От два пункта в границите на село Дълбок извор са взети проби за експресни изследвания на водата по следните показатели - рН, електропроводимост, наличие на разтворен кислород и температура, които са в норми. Извършени са и изследвания на водата от реката в село Поройна, при които се констатира ниско съдържание на разтворен кислород.

Най-вероятната причина за наличието на единични екземпляри мъртва риба е ниското съдържание на разтворен кислород във водата на река Тополовска заради високите дневни температури, коментираха от екоинспекцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама