Путин: Русия ще добави към арсенала си 40 ядрени ракети

17:12, 16 юни 15 / Свят 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският президент Владимир Путин съобщи, че през тази година Русия ще добави нови 40 ядрени интерконтинентални балистични ракети към арсенала си. 

По време на оръжейно изложение край Москва Путин предупреди, че новите ракети ще преодоляват и най-технически напредналите противовъздушни системи в света. 

По-късно кореспондентът на ВВС в Москва Сара Рейнсфорд поясни, че ракетите няма да са допълнителни, а ще заменят остарели модели с по-нови технологии. 

Изявлението на Путин идва на фона на плановете на Пентагона да разположи в Прибалтийските републики и държави-членки на НАТО в Източна Европа тежко въоръжение и танкове, достатъчни за бригада от 5000 американски войници. Литва вече обяви съгласието си да складира американско оръжие, а Полша обяви, че в момента преговаря със САЩ.

В отговор на това Кремъл обяви, че ще подсили въоръжението си по западните граници на Русия с ракети „Искандер“, танкове, артилерия и противовъздушни системи. 

„Имаме чувството, че НАТО ни тласка в нова оръжейна надпревара“, коментира руският заместник-министър на отбраната Анатоли Антонов, цитиран от руската агенция „РИА“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама