Ученици от Плевен със сертификати за успешна практика в Словения

17:39, 16 юни 15 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 ученици от Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ в гр. Плевен получиха сертификати за успешно завършена практика, провела се от 22 март до 11 април в гр. Копер, Словения, информираха от училището.

Сертификатите на участниците в мобилността бяха връчени от директора на гимназията инж. Наско Найденов по време на работен семинар в училището. Инж. Найденов благодари на всички за успешното им представяне и затвърждаване на доброто име на българското професионално образование в страна - член на Европейския съюз.

Практиката на учениците е била по линия на проекта на ПГ по транспорт „Европейският опит на сътрудничество между образование и бизнес - гаранция за устойчиво развитие», който се осъществява по програмата „ЕРАЗЪМ+”. Той е с продължителност две години и в него участват 40 ученици и 10 учители и специалисти от гимназията. Приемащата организация в Словения е фирма «Радиел груп» с ръководител Дарко Вилер.

По време на производствената практика в Словения учениците и придружаващите ги учители от Плевен са трупали практически опит в областта на диагностиката, техническото обслужване и ремонта на МПС, както и с организацията, технологията, управлението и логистиката на автомобилния транспорт в Словения и региона (Италия, Австрия, страните от Балканския полуостров). Сервизните центрове за практикуване в гр. Копер са представители на най-големите световни производители на автомобили от Германия, Чехия, Франция, Италия, Япония, Южна Корея и др.

Освен професионалните занимания по проекта, програмата на плевенската група е имала и съпътстваща културна програма - запознаване с историята на Словения, с културните и исторически забележителности на град Копер и региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама