Наказват дисциплинарно квесторите, при които са преписвали на матурите

20:53, 16 юни 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дисциплинарни наказания за квесторите, в чиито зали се е преписвало по време на матурата, предвижда просветното министерство, съобщи пред БНТ зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

На записите от камерите за наблюдение се виждало как в няколко района на страната ученици необезпокоявано преписват от мобилни телефони. В министерството обмислят по-строги мерки, за да не бъде опорочена матурата и следващата година. Най-вероятно, подобно на изпита след 7-ми клас, младежите няма да имат право да напускат залата по време на решаването на теста.

Според Кастрева Регионалните инспекторати преглеждат всички записи от камерите за наблюдение. Особено внимание се отделя на тези места, където са открити идентични работи при писането на есе или интерпретативно съчинение.

Така в няколко региона на страната, от министерството не искат да ги кажат, защото все още текат проверките, чрез камерите са открити нарушения на квестори. Те не са обикаляли около чиновете, не са наблюдавали учениците и на записите се виждало как всъщност пропускат преписване чрез втори телефон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама