Лабораторията на Костов призна грешка, но няма да се извини на „Лукойл”

23:17, 16 юни 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задочният спор между „Лукойл” и Лабораторията за управление на риска, оглавявана от бившия премиер Иван Костов, завърши с признанието на анализаторите, че са допуснали грешка. Те обвиниха нефтената компания, че са ощетили бюджета и гражданите с необосновано завишени цени на горивата. От „Лукойл” пък заплашиха да ги съдят.

На сайта на лабораторията има съобщение, в което се казва, че са допуснали „техническа грешка в своя 107 доклад”, като не са отчели по-ниската плътност на суровия петрол сорт "Урал". „С това отпада ключово основание на нашия анализ", се казва в съобщението. 

"С доклада си не сме набедили рафинерията и затова не считаме, че дължим извинение. Научната (и гражданската) свобода е да се търси, да се намира и да се греши. Нечии съмнения не могат да причинят щети нито в науката, нито в демократично гражданско общество. Още повече че поставеният в началото въпрос остава без отговор", допълват от там. В документа изрично се уточнява,  че за дейността на рафинерията остават някои съмнения.

Според авторите окончателни заключения за цените на суровината може да направят само с ревизия или проверка на документите за вноса на суровия петрол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама