Обявени са конкурси за директори на пет учебни заведения в Шуменска област

07:29, 23 юни 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявени са конкурси за директорски пост на четири учебни заведения и на едно обслужващо звено в област Шумен.

Със заповед на министъра на образованието конкурси са обявени за директори на две държавни училища на територията на област Шумен. Това са: Помощното училище в село Васил Друмев и Професионалната техническа гимназия “Симеон Велики” в град Велики Преслав.

Със заповед на началника на Регионалния инспекторат по образование в Шумен конкурси за директори са обявени за ОУ “Свети свети Кирил и Методий” в село Драгоево, ОУ “Христо Ботев” село Ловеци Общински детски комплекс в Нови пазар.

Сред изискванията към кандидатите са да не са лишени от правото да упражняват професията си и да не им е налагано дисциплинарно наказание „уволнение”, да имат диплома за завършена образователно-квалификационна степен на висшето образование „бакалавър” или „магистър”, както и да имат не по-малко от три години учителски трудов стаж. Притежаването на компютърна грамотност и ползването на чужд език са предимство.

Конкурсът ще се проведе на три етапа: допускане по документи, писмен изпит – тест и интервю.

Документите за участие се подават в Регионалния инспекторат по образованието в  Шумен. Срокът за подаване на документи за общинските учебни заведения е до 20 юли, а за държавните до 21 юли.

Повече подробности за изискванията към кандидатите са публикувани на сайта на РИО Шумен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама