Съветниците умуват да дадат ли 10 млн. за нов басейн в „Славейков“

07:53, 23 юни 15 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските съветници трябва да вземат решение дали да гласуват 10 милиона лева за преобразяването на западналия басейн в к-с „Славейков“. Днес ще се проведе заседание на Общинския съвет в Бургас, в чийто дневен ред са предвидени общо 48 точки.

Предложението за строеж на плувен басейн с олимпийски размери и футболен терен за нуждите на „Нефтохимик“ на стойност 10 720 000 лева е на зам.-кмета по финансите в общината Красимир Стойчев. За стартиране на процедурата през 2015 г. ще са нужни 30 000 лева, които ще покрият първоначалните разходи по съгласувателни процедури и проектиране.

В края на април месец беше взето решение Общината да прекрати неизгодния договор с Българската федерация за борба за изграждане на модерен спортен комплекс на мястото на бившите басейни в „Славейков”. Оказа се, че инвеститорът е закъсал с парите и не може да направи нужните инвестиции. По тази причина кметът Димитър Николов реши да „скъса” контракта и да предложи на мястото да се построи мащабен спортен обект, включващ и терен за тренировки на „Нефтохимик”.

Стойчев предлага финансирането на обекта да стане със средства от капиталовата програма на Общината.

Местните управници ще трябват да помислят и върху искането на БСП за пълна забрана на строителството през лятото. Причината за докладната са множеството разкопани улици в Бургас в началото на лятото, които предизвикват недоволство у бургазлии и гости на града.

В дневния ред на днешното заседанието са включени още точки, свързани с базата на стадион „Черноморец“, откриване на ново звено в Общината, което ще следи за безопасното движение по пътищата, гласуване на финансова помощ за болна бургазлийка, достъп на кучета водачи до институции, нов девиз на Бургас, цени на билетите за древната крепост Акве Калиде, обезщетение на БДЖ заради гардероб, медицинска техника за МЦ I и ремонти на улици в морския град.

Новините от днешната сесия четете на burgas.topnovini.bg!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама