Отлично представяне за велоклуб “Илчов баир” в Румъния

09:39, 23 юни 15 / Спорт 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Златен медал, едно четвърто и едно осмо място записаха трима от състезателите на шуменския велоклуб “Илчов баир” на състезание в Румъния – Анелия Карагьозян, Ирена Стефанова и Галин Кръстев.

Надпреварата бе организирана от клуб XC Riders около Сарата Ментеору:- курортно селище около малка планина, разказва Анелия Карагьозян. По предварителна информация състезанието е било в два варианта: дълго и късо трасе.

Анелия Карагьзян и Галин Кръстев се бяха записали на дългото трасе: 65 км с 1800 м качване, а Ирена Стефанова на късото трасе – 30 км с 800 м денивелация. 

“След няколко премеждия с хотела, времето и др. отборът ни беше готов и напълно екипиран, отидохме до старта и започнахме да загряваме в студеното утро”, допълва Карагьозян. “Тогава организаторите съобщиха, че са променили трасето за дългия маратон: вместо дългото трасе, трябваше да караме 2 обиколки на късото. Трасето, което XC Riders бяха избрали, беше много хубаво. Движехме се много гладко с километри виещ се сингъл трак в горските участъци. Трасето беше много бързо така че приключих първата си обиколка за час и 25 минути, а дори не бях изморена. Започнах втората обиколка, но вместо по същия асфалт, организаторите ме насочиха към друг асфалтов път, който беше по-дълъг, но по-малко стръмен. Чудех се дали организаторите са направили друга промяна в плана и дали все пак не са решили да пуснат дългото трасе, но всичко това щях да разбера след изкачването. Ако завиехме надясно, значи отивахме към късото трасе отново. Ако завоят беше наляво, значи организаторите са решили да пуснат дългото трасе. Оказа се първото ми предположение: завой надясно и нова обиколка на малкото. Правих същото - карах с темпо, усмихвах се на контролите, малко приказки с другите и финиширах първа в категорията си”, допълва разказа си Анелия Карагьозян.

Така въпреки промените на плановете шуменци отново успяха да се похвалят с добро представяне в Румъния – първо място за Анелия Карагьозян, четвърто за младата Ирена Стефанова и осмо за Галин Стефанов.

“Останахме доволни от състезанието, защото не ни валя, организацията беше много добра, никой не падна и всички финиширахме живи и здрави. Беше време да се прибираме в България”, завършва разказа си Анелия Карагьозян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама