Ученици от Плевен научиха повече за въвеждането на единен цифров пазар в ЕС

09:42, 23 юни 15 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейски информационен център “Европа директно”, Плевен бе на гости на бъдещите IT специалисти, възпитаници на Професионална гимназия по електроника и химични технологии “Проф. Асен Златаров”. Пред младите хора е била представена новата Стратегия на Европейската комисия относно въвеждането на Единен цифров пазар, обявена през май 2015.

За компютърните специалисти е важно да разпознаят себе си и шансовете си за развитие в единния цифров пазар и растежа на цифровата икономика в Европа.

В дискусията с младите хора екипът на „Европа директно“ – Плевен е представил идеята, че новостите в областта на информацията и мрежите (включително изчисленията в облак, голямото количество данни, социалните медии, мобилният интернет и конвергенцията) създават необходимост от нови умения и огромни възможности за тези, които ги овладеят първи.

Висококвалифицирани технически умения са необходими на специалистите, както за разгръщане на твърдата инфраструктура (от служителите, които залагат кабели до телекомуникационните и мрежовите инженери), така и за меката инфраструктура (използването на ИКТ хардуер, основна ИТ грамотност, базови и напреднали потребителски умения).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама