Борисов готов да жертва парите за магистрали за по-добро здравеопазване

11:44, 23 юни 15 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов предупреди ръководството на Здравната каса да се захване сериозна за работа и да направи по-добре отчетите си. Думите му дойдоха по време на форум на тема „Здравна реформа: Бизнес диагноза“, който бе организиран съвместно от здравното министерство и КРИБ, съобщава „Фокус“.

По думите на министър-председателя, всяка година ръководството на НЗОК иска допълнителни средства, а в същото време хората масово не са доволни от качеството на здравеопазването.

„Не може да сервирате това на правителството. Идвате накрая и ни сервирате фактурата да я платим. Всяка година искате по 400 млн. лв. допълнително и казвате, че това е за здравето на хората – не е за здравето на хората“, заяви Борисов.

Според изчисления на премиера в здравеопазването влизат около 8 млрд. лв. Половината от тях са от държавата, а другата от частното здравеопазване. Борисов изтъкна, че би дал още толкова, но само ако хората кажат, че се лекуват добре.

„Здравето няма цена, ще отрежем парите за магистрали, ако се наложи. Хората, като минат през автомагистрала „Тракия” казват, че им харесва и им е удобно, а на Здравната каса пари за по 10 „Тракии” даваме и хората са все недоволни“, каза още Борисов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама