Обраха езиковата гимназия във Варна, камерите не уловиха апашите

12:11, 23 юни 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кражба на скъпо струващи учебници и речници за 10 клас разследва варненската полиция в Първа езикова гимназия, съобщиха от ОД на МВР за Topnovini.bg.

Сигналът за посегателството върху имуществото на елитното учебно заведение е подаден тази сутрин от директора на училището Веселин Василев. Най-вероятно кражбата е станала в петък. Неизвестни апаши са се промъкнали в школото и са отмъкнали оттам учебници и чуждоезикови речници на почти цял випуск. Учебните пособия са били съхранявани по шкафчетата в класните стаи, пише Moreto.net.

"Равносметката е, че учебници, купувани в началото на годината, на стойност над 100 лева (на човек) и чуждоезикови речници по около 40 лева броя, биват мистериозно откраднати. На целия трети етаж има може би 1 или 2 камери, които не са помогнали в никаква степен за залавянето на крадците", жалва се бащата на един от десетокласниците в гимназията. Според мъжа вече пети ден няма развитие по въпроса, а учениците и техните родители са сериозно ощетени.

Води се разследване на кражбата и не е редно да се изнася информация точно сега, заявиха за Topnovini.bg  от ръководството на гимназията. "Всичко, каквото е нужно, е направено. Не мислете, че не си вършим работата. Понякога стават неочаквани неща”, бе отговорът на въпрос защо след като кражбата е станала в петък, сигналът е подаден едва днес, както и дали вече има предположение кой стои зад посегателството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама