Общинските съветници решиха да възродят стар Бургас със снимки

12:15, 23 юни 15 / Култура 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С абсолютно мнозинство общинските съветници в местния парламент на Бургас решиха да подкрепят идеята на Нестор Христов от ГЕРБ - върху 10 емблематични за морския град постройки или в района около тях, да бъдат поставени винили, изобразяващи как са изглеждали те в миналото.

Така 10 старинни бургаски сгради ще бъдат възродени за нов живот. Това са халите, старата Община, сградата на хотел „Търговски”, където днес е монтирано емблематичното място за срещи Часовника. Сградата на лятно кино „Ботушев”, бившите казарми на „24-ти пехотен Черноморски полк” в Морската градина, френският пансион, ресторантите „Варшава” и „Морски вълни”, арменската и турската бани, както и части от сградите по площад „Тройката”.

Заради това, че някои от тези емблеми на морския град вече не съществуват, Христов предлага близо до тях да бъдат поставени пана на български и английски език с надпис, гласящ: „Вие сте тук”!

Общинският съветник Стоян Евтимов обясни, че със съществена помощ в осъществяването на идеята ще се включат Регионалната библиотека  „Пейо Яворов” и Историческият музей в Бургас, които ще предоставят свои архивни фотоси на въпросните обекти.

Средствата за проекта ще дойдат от издръжката на администрацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама