Строителството през летния сезон в Бургас остава, порязаха БСП

12:34, 23 юни 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тихомълхом, без дебати, мнозинството на ГЕРБ отхвърли предложението на БСП за забрана на строителството на инфраструктурни обекти на Община Бургас през летния сезон.

Преди няколко седмици от Левицата в морския град поискаха пълна забрана за строителството през лятото, като според запознати, с това се целеше атакуване на предизборната кампания на ГЕРБ. Идеята беше обявена от председателя на местната структура на партията Евгений Мосинов на пресконференция.

За целта беше внесена докладната записка в Общински съвет. В момента такава забрана има между 1 юли и 1 септември, но тя не важи за инфраструктурните проекти на общината, както и обектите от национално и регионално значение.

Причината за докладната са многото разкопани улици в Бургас в началото на лятото, които предизвикват недоволство и бургазлии и гостите на града. Новата забрана ще позволява единствено изпълнението на неотложни ремонти или аварийно-възстановителни дейности.

„Ние не искаме да спрем Димитър Николов да реже лентички есента преди изборите. Ако обаче Бургас иска да се бори да бъде курортен град, трябва да осигури нормална жизнена среда“, беше казал преди време Евгений Мосинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама