5000 на протест срещу скъпия ток в Ереван, стотици са задържаните

12:48, 23 юни 15 / Свят 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 5000 души протестираха снощи в арменската столица Ереван срещу увеличаването на цената на тока. Полицията задържа 237 участници в протеста, съобщава за ТАСС говорителят на арменските сили за сигурност Армен Малхасян. 

18 души са пострадали по време на митинга. Ранени са и 11 полицаи. Полицията е успяа да разпръсне протестиращите едва тази сутрин с мощни, като е употребила срещу тях водни оръдия, посочват ТАСС и News.am. 

Протестът започна в понеделник, когато около 5000 демонстранти тръгнаха на шествие към президентството, но бяха спрени от полицията и започнаха седяща стачака, като по този начин блокираха движението по централен булевард. 

Недоволството беше предизвикано от решението на държавната регулаторна комисия миналата седмица да се повиши цената на електроенергията с 17-22 процента от 1 август.

Решението за повишаване на цените на тока бе взето по искане на електроразпределителната компания, която е подизпълнител на руската фирма РАО. Аргументът е обезценяване на арменската валута.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама