Запазват пазара на ул. "Младежка", но не в сегашния му вид

13:35, 23 юни 15 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Твърде е рано на този етап да се каже какво ще се прави с пазара на ул. "Младежка". Поне на този етап политиката на Община Пловдив е да запазим тържището, но не в този вид, в който то се намира", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

Все още се водят дела, тъй като има обжалвания на общинските заповеди, но пазарът вече е във владение на Община Пловдив, каза още Тотев.

"В момента търговците плащат такси на ОП "Общински пазари". Имахме известни проблеми, докато ги убедим, че трябва да го правят, защото през годините е имало големи неразбории, но вече всичко е наред", съобщи за Topnovini.bg зам.-кметът по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски.

Припомняме, че на 14 май т.г. пловдивският кмет обяви, че Община Пловдив е спечелила делото за пазара. Тогава градоначалникът разясни, че тепърва ще трябва да се вземе управленско решение какво да сеправи оттук нататък с тържището.

Преди години пазарът на ул. "Младежка" бе взет на концесия от пловдивския бизнесмен Атанас Червенков - Райфъла. През 2012 г. обаче Общинският съвет реши концесията да бъде прекратена, тъй като концесионерът не бе изпълнил задълженията си да инвестира в обекта заложените в договора над 870 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама