Осми национален фестивал „Звезден път” ще се състои в Разград

13:38, 23 юни 15 / Култура 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За осма поредна година Разград ще бъде домакин на Националния детски фестивал „Звезден път”, съобщиха днес на пресконференция организаторите на проявата. Форумът ще се състои на 26 и 27 юни в Общинския културен център и ще премине под мотото „Детско изкуство за безопасност на движението”. Организатор на инициативата е сдружение „Бъдеще за Европа”, съвместно с община Разград, Общинския културен център и Областната дирекция на МВР.

Целта на фестивала е насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби, които са доказали своите възможности в областта на изкуството, както и ангажирането им със социално-значима и актуална кауза, каквато е безопасността на движението по пътищата, обясни председателят на сдружението Златка Пенчева.

Заявки за участие в надпреварата за наградите на конкурса до момента са подали колективни и индивидуални изпълнители от Бургас, Варна, Велико Търново, Каспичан, Нови Пазар, Свищов, Нови хан, Горна Оряховица, Русе, Шумен, Търговище, Разград.

Фестивалът има конкурсен характер и включва три категории - за популярна песен за индивидуални изпълнители, за вокални дуети, триа и вокални групи и за съвременни танци.

Изпълненията на певците ще бъдат оценявани от жури с председател Петя Буюклиева и членове Валентин Пензов и Мая Райкова, а изявите на танцьорите ще оценява жури с председател Румян Занев и членове Ненко Метев и Живко Жечев.

Конкурсната програма за популярна песен започва на 26 юни от 10 часа в Общинския културен център. Тържественото откриване на фестивала е от 17 часа, като в съпътстващата програма са включени викторина и други инициативи за безопасност на движението. При откриването ще се проведе и рокерско шествие на мотоклуб "Лудогорски братя", които ще повозят децата на мощните си мотори.

Конкурсът за танци е на следващия ден - 27 юни от 9 до 17 часа, веднага след това започва галаконцертът и награждаването на победителите, както и концертът на Петя Буюклиева.

За победителите във всяка възрастова група са предвидени купи и статуетки, ще има също Специална награда на кмета на Разград и награди на спонсорите на фестивала.

Организаторите отбелязаха, че всички деца, които са печелили награди на фестивала „Звезден път” в Разград, са се реализирали успешно в редица риалити формати в страната. Сред тях са Симона Статева, Стелияна Христова, Крисия Тодорова, Ана-Мария Янакиева и др. А миналогодишната победителка Кристина Иванова спечели конкурса „Гласът на България”, допълниха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама