Строят плувен комплекс на мястото на изоставения басейн в „Славейков”

13:47, 23 юни 15 / Спорт 25 647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Бургас взе окончателно решение - на мястото на забатачения басейн в „Славейков”, да бъде изграден нов плувен басейн с олимпийски размери и футболен терен за нуждите на „Нефтохимик”. Стойността на грандиозния проект ще бъде 10 720 000 лева. Съветниците днес гласуваха и 30 000 лева, които ще покрият първоначалните разходи по съгласувателни процедури и проектиране.

На това решение за пореден път се противопостави Георги Дражев от групата на „патриотите” с аргументи, които отново засегнаха болната тема за стадион „Черноморец”. „Мен ме притеснява не толкова строежът на басейна в „ Славейков”, колкото стадион „Черноморец”, защото не се търси отговорност. Разрушиха се четири игрища и един великолепен стадион с прекрасни условия и спортен комплекс. 70 млн. е „вътре” дружеството, ще бъдат и вече са обявени в крайна сметка от съдия изпълнител процедурите по „разпарчосване” на този спортен комплекс. А ние започваме и търсим нови терени и пари да инвестираме, тоест да харчим парите на данъкоплатците по най-безобразния начин, коментира типично в негов стил Дражев.

Най-голямата група в Общинския съвет, тази на ГЕРБ, обаче не обърна особено внимание на думите на Дражев и си гласува предложението.

Припомняме, че в края на миналия месец беше взето решение Общината да прекрати неизгодния договор с Българската федерация за борба за изграждане на модерен спортен комплекс на мястото на бившите басейни в „Славейков”. Оказа се, че инвеститорът е закъсал с парите и не може да направи нужните инвестиции. По тази причина кметът Димитър Николов реши да „скъса” контракта и да предложи на мястото да се построи мащабен спортен обект, включващ и терен за тренировки на „Нефтохимик”.

Малко след това общинските съветници от НФСБ внесоха предложение на мястото на западналия басейн да бъде изграден увеселителен парк, по примера на „Парк Европа” в испанската столица Мадрид. Идеята им обаче бе отхвърлена от мнозинството в местния парламент.

Сега, на пустеещото място в к-с „Славейков”, от общинска администрация предвиждат да бъде построен закрит плувен басейн с олимпийски размери и футболен терен с трибуни за около 1200 души. Към сградата на плувния басейн ще бъдат изградени и допълнителни многофункционални зали с размери по около 200 кв.м за обща физическа подготовка.

Парите за реновирането на басейна ще дойдат от капиталовата програма на общината, каквото беше първоначалното предложение на зам.-кмета по Финансите Красимир Стойчев, който е вносител на докладната.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама