Тетърът в Шумен с две последни представления преди края на сезона

13:49, 23 юни 15 / Култура 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Творческият сезон на театъра е към своя край и тази седмица ще се играят последните за града представления преди настъпващото лято, съобщиха от ДКТ „Васил Друмев”. За тези, които са пропуснали най-новото заглавие в афиша на театъра „Оттука започва България” - авторски вербатим спектакъл на режисьора Неда Соколовска, ще имат възможност да се възползват и да го гледат на атрактивни летни цени от 5 лв. в последното за сезона представление. В петък от 19 ч. на камерна сцена публиката ще се наслади на играта на актьорите: Валентин Ченков, Димитър Атанасов, Мария Григорова, Милен Димитров, Стефани Лечева и Таня Алваджиева.

„Оттука започва България“ е първият вербатим спектакъл у нас, реализиран с трупа на държавен театър. Това е авторски документален текст, построен дословно върху интервюта с шуменци по важни за града и човека теми.

Последна среща за тази творческа година ще има и с най-малките приятели на театралното изкуство в неделя от 11 ч. в зала „Патиланчо”. Магията на театъра ще им разкрие чудния свят на народните приказки със спектакъла „Тримата братя и златната ябълка”. В главните роли ще могат да видят превъплъщенията на актьорите: Цветана Стоянова, Добрина Добрева и Валери Зарков.

Турнетата предвидени по програма ще продължат да протичат интензивно в различни точки на страната до средата на юли, за да зарадват зрителите там.

Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама