Пловдив домакинства европейските първенства по бийтбокс и хип-хоп (видео)

13:56, 23 юни 15 / Култура 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 26 и 27 юни (петък и събота) Пловдив приема европейските първенства по бийтбокс и хип-хоп денс в рамките на най-големия фестивал за за улична култура в България - "Street masters 2015".

18 шампиона от над 8 европейски държави ще мерят сили в голямата надпреварата по бийтбокс в петък. Битките ще бъдат на принципа на директните елиминации, разказа Александър Деянов - Скилър, който е сред организаторите и журито на първенството.

Същият ден ще има и състезание по бийтбокс за жени, чийто организатор е Адриана Николова - Печенката. Специален гост ще бъде текущата световна шампионка по бийтбокс – Кайла от САЩ, спечелила титлата само преди няколко месеца на състезание в Берлин.

За съботния ден е предвидено европейското състезание по хип-хоп танци, ще се проведе в две направления – Breaki’n и All Style Battles. За него са поканени осмина чужденци, т.н голяма осмица, които се класират по право. Българските желаещи ще могат да се запишат за участие в квалификации час преди началото на битките, които стартират в 17 часа.

Стартът на "Street masters 2015" е с концерт по повод Световния ден за борба с наркотиците (26 юни) и част от кампанията на Plovdiwood - "Продължи линията на живота си без дрога". Акцията стартира на 18 септември 2014 година и от изцяло пловдивска инициатива се превърна в една от най-успешните български кампании, свързана с борбата срещу наркотиците. Финалът й е този петък. Концертът започва от 17,30 часа, когато на сцената ще излязат Веси Бонева, Тодор Гаджалов, Liter Jack, Стелиан Димитров, Радослав Михов, 5 СТОТАКА и група Ni.Co.

След голямата пресконференция по повод фестивала за улично изкуство "Street masters 2015", Александър Деянов – Скилър направи кратка демонстрация на бийтбокс.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама