Съдии по едни от най-знаковите дела в България поемат казуса „Цветан Цветанов“

14:08, 23 юни 15 / Политика 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд (САС) избра на принципа на случайното разпределение съдиите, които ще гледат върнатото от Върховния касационен съд (ВКС) дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Съдебният състав се състои от трима души, като съдия-докладчик е Надежда Трифонова. Другите двама членове са Снежана Душкова и Иван Стойчев.

Тримата съдии са гледали едни от най-знаковите дела в България през последните години. Същият този състав отмени 9-годишната присъда, която Софийски градски съд наложи на Александър Томов за присвоени 14 млн. лв. от „Кремиковци”. Присъдата от три години и половина затвор за бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов пък е потвърдена от тримата.

Надежда Трифонова е била съдия по делото за трагедията "Индиго", както и по делото за убийството на експремиера Андрей Луканов.

Делото срещу Цветан Цветанов е за това, че е отказал шест искания за използване на СРС спрямо антимафиота от Велико Търново Орлин Тодоров и още двама негови колеги. На 19 юни ВКС отмени 4-годишната осъдителна присъда на бившия вътрешен министър и върна делото за ново разглеждане от друг състав на Софийския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама