Каролев: Служителите на БНТ и БНР са три пъти повече от тези на БТВ и Нова взети заедно

15:04, 23 юни 15 25 1337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Икономистът Владимир Каролев направи интересна съпоставка за това колко души работят в обществените медии Българска национална телевизия и Българско национално радио и колко в частните телевизии БТВ и Нова телевизия. В профила си във Фейсбук той написа, че служителите в БНТ и БНР са два пъти повече от тези в частните медии взети заедно. Още в първия си коментар под поста обаче икономистът уточнява, че е допуснал грешка в изчисленията си - не два, а три пъти повече били работещите в БНТ и БНР.

По изчисленията на Каролев в обществените медии работят 3500 души. Толкова са служителите на британския гигант „Би Би Си“. За сравнение - за CNN работят около 4000 души.

Коментарът на Каролев идва като отговор на журналиста от БНР Петър Волгин, който поиска оставката на директора на радиото заради съкратените хонорари на служителите му.

София Topnovini.bg публикува без редакторска намеса публикацията на Владимир Каролев в профила му във Фейсбук:  

Другарят Волгин повел бунт срещу шефа на БНР, защото опитал да съкрати леко хонорарите с 10%. Аз пък искам ръководството на БНР да бъде още по-смело и да съкрати щата с 50%.

БНТ и БНР имат повече служители, отколкото медийните групи на БТВ и Нова умножени по две. Имат служители, колкото HBO и FOX взети заедно. И колкото BBC News. БНТ и БНР имат малко по-малко служители, отколкото ESPN (брандът е на стойност $17 милиарда с приходи около $11 милиарда) и CNN (брандът е на стойност около $6 милиарда).

Въпреки че уважавам качеството на продукта в БНТ и БНР (имат много добри попадения, като Референдум, Още от деня, Викингите, т.н.), очевидно там има сериозна неефикасност и е нужно започнатите с добро темпо реформи и съкращения в БНТ да продължат, а БНР тепърва да действат здраво.

Между другото, другарите протестиращи са и любезно уредени с допълнителни доходи по европрограми, които изобщо не влизат в субсидията от около 100 милиона лева, които даваме годишно на държавните медии от нашите данъци. Директорът на БНР (а и на БНТ) да реже и да преструктурира, ако трябва ще съм с плакат в негова подкрепа всяка сутрин, срещу другаря Волгин. Това са нашите данъци, не волгинова бащиния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама