Подгласниците на новия гуверньор могат да станат подуправители, допусна АБВ

15:08, 23 юни 15 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подгласниците на новия гуверньор могат да станат подуправители, допусна АБВ. За първи път тази теория, която се върти в кулоарите на Народното събрание, доби публичност на пресконференция на партията днес.

Кандидатите за гуверньор на БНБ са четирима - Димитър Радев (издигнат от ГЕРБ и Реформаторския блок), Бисер Манолов (РБ), Григорий Вазов (ПФ) и Виктор Йоцов (АБВ). Така всяка една от управляващите политически формации имат по един кандидат. И поставянето им като подуправители, би туширало възможно напрежение в коалицията след избора на нов банкер №1.

Подуправителите ще бъдат предложени от новия гуверньор и ще бъдат одобрени с гласуване от Народното събрание.

От думите на зам.-председателя на парламента Кирил Цочев (АБВ) стана ясно, че всички кандидати ще минат на изслушване през всички партии. Утре техният - Виктор Йоцов, ще бъде препитан от БСП и БДЦ, а следващата седмица от “Патриотичния фронт”.

От своя страна председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова (ГЕРБ) заяви, че новият управител ще избере независимо своите подуправители. "Политически пазарлъци за професионалното ръководството на БНБ не трябва да има", категорична бе тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама