Михаил Миков: Единственият смисъл от оставката на Искров е да не го набие Менда Стоянова

15:16, 23 юни 15 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Има заявка за оставка от действащия управител на БНБ Иван Искров. Този документ има символично значение. И да не беше това действие на действащия управител, според действащия закон, от 10 юли трябваше да се отвори процедура. Възниква въпросът защо приемаме онзи закон, в който да се казва, че тече нов мандат, след като влизаме в процедурата по нов мандат след 10 юли. Така че, за мене актът на Искров има символично значение. Единственият смисъл от това писмо е да не го набие г-жа Менда Стоянова“.

Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира депозираната днес оставка на шефа на БНБ Иван Искров. Миков напомни, че левицата неведнъж е заявявала позицията си относно бъдещето на БНБ, а именно смяна на целия управителен съвет на банката.

„Нашата позиция кореспондираше с тази на министър-председателя Бойко Борисов. Той също заяви, че цялото управление на БНБ трябва да бъде сменено, не само Искров. Сега усещаме, че тази позиция е променена. Започват различни форми на движения, на кандидатури, на пазарлъци“, каза лидерът на социалистите. БСП ще заяви позицията си за избора на управител на БНБ, след като партията обсъди възможностите, каза Миков. Той обаче се усъмни в действията на ГЕРБ и Реформаторския блок, които номинираха свои кандидати.

„И едните издигат две кандидатури, и другите издигат. Айде, разберете се де! Какъв може да бъде мотивът за издигане на кандидатури, когато по закон един може да бъде в този четворен формат. Може би, за да се изгради състезателност. Е, добре, де, ще вярваме. Не ви ли звучи малко странно в управляващата коалиция да се получава такава палитра?“, попита Миков, като добави, че ще изслушат кандидатите „уж в името на състезателността“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама