Общината няма да поднови договора на частния превозвач „Карат – С“

15:43, 23 юни 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През ноември изтича един от договорите на частния превозвач „Карат- С“ със Столичната община. Транспортната фирма обслужва част от линиите на столичния градски транспорт.

Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов заяви пред журналисти, че този път договорът им няма да бъде подновен, предаде репортер на София Topnovini.bg.

“Този договор е за шест от градските линии- 30,42,54,68,84,90. След като изтече договорът тези линии минават към "Столичен автотранспорт". Няма да подновим договора с частника, защото сега действащите условия ни затрудняват в правенето на каквито и да било промени в градския транспорт. Затрудняват ни например в пробега“, обясни Христов.

Той допълни, че автобусите по тези линии са собственост на „Карат- С“. Затова след изтичането на договора по тези линии ще бъдат пуснати нови 32 автобуса.

Христов каза още, че общината обмисля всички автобусни линии в града да преминат към "Столичен автотранспорт" и всички частници да отпаднат. 

Тепърва предстои да изтекат и останалите договори на „Карат- С“ със Столична община. Те също няма да бъдат подновени, посочи още зам.-кметът по транспорта.

Припомняме, че още през 2012 година СО се опита да прекрати договорите си с транспортния оператор, но това така и не се случи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама